Apple'ın İphone X satışları nasıl?

Resim
Apple  iPhone 8 ,iPhone 8 Plus ve   iPhone X  ile istediği satışı gerçekleştirebildi mi? İsmini veremediğimiz bir menkul kıymetler firmasında bir analist.  Apple iPhone X için ilk talebin, kullanıcıların bir önceki iPhone modellerine göre beklentilerin altında olduğunu belirtti.  Analist, Apple iPhone 8, Apple iPhone 8 Plus ve Apple iPhone X'u içeren üç 2017 iPhone modelinin iyi bir satış yaptığını ancak, satışların Apple'ın beklediği kadar güçlü olmadığını da ekliyor. Apple'ın 2018 yılının mali yılının ilk çeyreği olan bu ay sona eren üç aylık dönemde, 79 milyon iPhone birimini sattığını tahmin ediyor. Bu, 2017 yılının ilk çeyreğinde yapılan 78.29 milyon rekorunun üzerinde hafif bir kazanç olacak. Analist, Apple'ın 2018 yılının Ocak ayından Mart ayına kadar ikinci çeyreğinde, bu yılki çeyrekteki 51.2'ye kıyasla 56 milyon iPhone telefonunun satılmasını bekliyor. Haber Kaynağı: http://www.teknolojioku.com/mobil/iphone-x-satislari-nasil-5a365a01

Apple’ın Bilgisayar Satışları Düşüşte

Apple’ın Bilgisayar Satışları Düşüşte
Bu zamana kadar rekor derecede satış elde eden ve tarihe geçen Apple, şaşırtıcı bir şekilde geçtiğimiz yıla göre düşüş yaşadı…






Dünya’nın en iyi üreticilerinden biri olarak gösterilen ve hayata geçirdiği projeleri ile beraber milyonlarca hayran kazanan şirket, en az mobil pazarda gösterdiği başarıyı bilgisayar cephesinde de göstermekte. Nitekim kendi işletim sistemine sahip olan ve en iyilerden biri olarak gösterilen firma, ne yazık ki bilgisayar konusunda düşüş yaşamakta. Zira ortaya çıkan yeni rapor, firmanın özellikle dizüstü bilgisayar cephesinde düşen satışlara sahne olduğunu göstermekte.
Bu yıl pek de güzel geçmiyor
Açıklanan bilgilere göre 2016 yılının ilk çeyreğinde Apple, notebook sevkiyatında düşüş yaşamış bulunuyor. Pazar içerisinde yapılan araştırmaya göre firmanın yaşamış olduğu düşüş oranı tam %40. Zira şirketin geçtiğimiz yıl bu aylarda elde ettiği satış ile bu yılki satışlar arasında epey fark var. Tabi bunda model sayısının ve ekonomik bazda ülke gelişmelerinin de katkısı yok değil.
İlginizi Çekebilir: Apple Öyle Bir Patent Aldı Ki! Sadece Apple değil
Geçtiğimiz yıl ile karşılaştırıldığında düşüş yaşayan tek firma Apple değil. Aynı zamanda Lenovo %10, HP %21.2, Asus %28.9 ve Toshiba ise tam %36 aranında düşüş yaşamış durumda. 2015 yılı ile karşılaştırıldığında bu yılın pek de güzel geçmediğinizi söyleyebiliriz. Tabi henüz yıl bitmiş değil. İlerleyen dönemlerde firmaların alacakları kararlar ve uygulayacakları stratejiler satışların değişmesine yol açabilir. Hep birlikte bekleyip göreceğiz, eğer yeni bir gelişme yaşanırsa aktarmış olacağız, bizi takip etmeye devam edin.


Haber Linki:
http://m.milliyet.com.tr/apple-in-bilgisayar-satislari-teknoloji-2244060/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çöplerin çevremize verdiği zararlar nelerdir

Geçmişten günümüze "WİNDOWS"

İmam Hatiplilerden görme engellilere okuma bilekliği