Apple'ın İphone X satışları nasıl?

Resim
Apple  iPhone 8 ,iPhone 8 Plus ve   iPhone X  ile istediği satışı gerçekleştirebildi mi? İsmini veremediğimiz bir menkul kıymetler firmasında bir analist.  Apple iPhone X için ilk talebin, kullanıcıların bir önceki iPhone modellerine göre beklentilerin altında olduğunu belirtti.  Analist, Apple iPhone 8, Apple iPhone 8 Plus ve Apple iPhone X'u içeren üç 2017 iPhone modelinin iyi bir satış yaptığını ancak, satışların Apple'ın beklediği kadar güçlü olmadığını da ekliyor. Apple'ın 2018 yılının mali yılının ilk çeyreği olan bu ay sona eren üç aylık dönemde, 79 milyon iPhone birimini sattığını tahmin ediyor. Bu, 2017 yılının ilk çeyreğinde yapılan 78.29 milyon rekorunun üzerinde hafif bir kazanç olacak. Analist, Apple'ın 2018 yılının Ocak ayından Mart ayına kadar ikinci çeyreğinde, bu yılki çeyrekteki 51.2'ye kıyasla 56 milyon iPhone telefonunun satılmasını bekliyor. Haber Kaynağı: http://www.teknolojioku.com/mobil/iphone-x-satislari-nasil-5a365a01

Yeni Bir Çalışma Dünya'nın İkinci Bir Uydusu Olduğunu Gösteriyor


California Üniversitesi'nde yapılan yeni bir çalışma, bir zamanlar, devasa bir çarpışmayla diğerine çarpmadan önce, ikinci bir uydunun Yerküre'nin etrafında dolaştığını gösteriyor. Ayın, neden iki yüzünün birbirinden çok farklı olduğu da bu çarpışmayla açıklanabilir.

Bilgisayar simülasyonlarına göre 1200 km çapında olduğu hesaplanan ikinci ayın, gezegenimizle Mars büyüklüğünde bir nesnenin çarpışması sonucu oluşan ayla, aynı şekilde ve aynı zamanda ortaya çıktığı düşünülüyor. Çarpışma enkazından geri kalanların bir araya gelmesiyle de, ayımızın 1/3'ü büyüklüğündeki kardeşi doğdu.

Dünya ve ay etrafında yerçekimsel itme-çekme sonucu ayın dönüş hızı yavaşlamış ve bu da bugün neden ayın yalnızca bir yüzünü görülmesine sebep olmuştur. Ayın uzak tarafı ise 1959'da, Sovyet Luna 3 uzay aracı fotoğraflarını çekene dek bir gizem olarak kalmayı sürdürdü. (Uzak tarafa, yakın tarafta olduğu gibi gece ve gündüz yaşanmasına rağmen, yanlış bir şekilde karanlık yüz deniyor.)

Troyan noktası
Dünya ve ayı, kenarları eşit bir üçgendeki iki nokta olarak düşünün. Bu üçgenin diğer noktası Troyan ya da bu noktaları keşfeden kişinin adıyla, yani Lagrange noktası olarak bilinir. Böyle bir noktada, Dünya ve ayın çekimi dengelenir, bu da nesnelerin nispeten sabit kalabileceği anlamına gelir. Dünya ve ayın iki Troyan noktası bulunuyor.

Araştırmacılar ikinci ayın on milyonlarca yıl Troyan noktasında kaldığını hesapladılar. Sonunda Troyan ayının yörüngesi ayımızın yörüngüsini Dünya'dan uzaklaştırmaya yetecek kadar istikrarsız hale getirdi.

Meydana gelen çarpışma, saatte 7200 ile 10.000 km gibi nispeten yavaş bir hızda gerçekleşti ve etrafa saçılan parçaları ayımızın etrafında fazladan bir kalın kabuk oluşmasına neden oldu.

Araştırma ekibinden Erik Asphaug'a göre "Troyan ayının devasa bir çarpışmayla oluşması tamamen akla uygun."

Ayımızın uzak kısmında görülen dağlık bölgeler ise Troyan ayının parçalarıyla oluşmuş olabilir.

Bu haber bilim dünyası açısından önemli olduğu kadar, inanç konusunda da önemli bir darbe yaratacak. Dünya'nın bir milim yerinden oynarsa bütün düzenin altüst olacağını iddia edenlere Güneş sistemimizin devasa çarpışmalarla dolu tarihini hatırlatmak yeter. Ki Ay'ın Dünya'dan her yıl 3,8 cm uzaklaştığından da bir haber olmalılar.

"Kuran'da bu zaten yazıyordu"cular ne der bilinmez ama belli ki aşağıdaki gibi ayetleri güncellemenin zamanı geldi:

"Geceyi ve gündüzü, Güneş'i ve Ay'ı yaratan O'dur. Hepsi feleklerinde yüzerler. (Enbiya - 33)"

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çöplerin çevremize verdiği zararlar nelerdir

Geçmişten günümüze "WİNDOWS"

İmam Hatiplilerden görme engellilere okuma bilekliği